Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mikkelracing.com/public_html/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1422
Mikkel Jensen på Nürburgring: Sidste træning inden legendarisk 24-timersløb

Den danske BMW-fabrikskører Mikkel Jensen stiller i weekenden op til det seks timer lange kvalifikationsløb på Nürburgring, hvilket er den sidste og afgørende forberedelse inden 24-timersløbet i næste måned.

Den danske BMW-fabrikskører Mikkel Jensen stiller i weekenden op til det seks timer lange kvalifikationsløb på Nürburgring, hvilket er den sidste og afgørende forberedelse inden 24-timersløbet i næste måned.

Efter en suveræn sejr i European Le Mans Series på Monza i sidste weekend, er Mikkel Jensen nu klar til at udfordre en anden berømt europæisk racerbane, når han sammen med Rowe Racing og BMW Motorsport stiller op i det seks timer lange kvalifikationsløb på Nürburgring den kommende søndag.

– Sekstimersløbet er generalprøven til det store 24-timersløb, hvilket giver os en sidste mulighed for at træne vores setup igennem og komme ind i rytmen. Løbet er to timer længere, end de to VLN-løb, som vi tidligere har deltaget i, og samtidig er der flere professionelle teams og færre amatørteams på startlisten. Samlet betyder det, at vi får mere køretid, og samtidig under nogle forhold, som minder mere om dét, vi vil opleve til 24-timersløbet, forklarer Mikkel Jensen.

Mikkel Jensen stiller op for det BMW-supporterede Rowe Racing, som han sikrede en tredjeplads i VLN 1 i marts. Danskerens to medkørere i den hvide og gule BMW M6 GT3 #98 er igen britiske Tom Blomqvist og amerikanske Connor De Phillippi.

Til 24-timersløbet den 22.-23. juni tilføjes yderligere den østrigske DTM-kører Philipp Eng, som Jensen delte bilen med i det foregående VLN-løb. Alle fire profiler er BMW-fabrikskørere.

Mikkel Jensen: Et utroligt stærkt lineup

– Det er et utroligt stærkt lineup, og med et team som Rowe Racing bag os, er der ingen tvivl om, at vi møder op med de bedste forudsætninger for et topresultat. Udfordringen er som altid, at alle konkurrenterne gør præcis det samme, eftersom 24-timersløbet på Nürburgring er et prestigefyldt løb, som alle bilproducenterne vil satse meget på at vinde, forklarer Mikkel Jensen.

– Derfor ser jeg frem til weekendens løb, hvor vi igen-igen fokuserer på at køre vores program igennem og blive forberedt bedst muligt. Det ville naturligvis være fantastisk at sikre et trofæ, men det er ikke vores opgave for weekenden. Opgaven er at bygge videre på den erfaring, som det kræver at vinde på en så udfordrende bane som Nürburgring.

Kvalifikationsløbet på Nürburgring afvikles, ligesom 24-timersløbet, på en kombination af den moderne grandprixstrækning og den historiske ’Nordsløjfe’, hvilket giver en næsten 26 kilometer lang racerbane. De to indledende kvalifikationssessions køres henholdsvis lørdag aften og søndag formiddag, hvilket også hjælper de forskellige teams med vigtige data under forskellige temperaturer og lysforhold. Tredje og sidste kvalifikation gælder de 30 hurtigste biler.

Foruden de mange ekstreme kurver, bakker og svingkombinationer, er den berygtede racerbane i Eifelbjergene også kendt for at byde på meget skiftende vejrforhold, hvilket giver lidt ekstra kolorit til et i forvejen spektakulært løb.

TIDSPLAN – ADAC QUALIFICATION RACE – NÜRBURGRING

Lørdag 18. maj
Kl. 12.15 – Træning (90 min)
Kl. 18.45 – Kvalifikation #1 (150 min)

Søndag 19. maj
Kl. 08.30 – Kvalifikation #2 (60 min)
Kl. 10.15 – Kvalifikation #3 (35 min)
Kl. 12.00 – RACE (6 timer)

Livestreaming (Youtube): https://www.youtube.com/watch?v=gyA_fkW-8W4

Leave a comment